16 | 10 | 2019

Всесвітній день здорового харчування

Памятные даты и праздники

 

Date: Середа, 16 жовтня

16 жовтня у різних країнах світу проводяться заходи з метою підвищення обізнаності суспільства щодо значення та принципів здорового харчування.

Здоровий вибір продуктів та страв є запорукою значного зменшення ризику серцево-судинних захворювань, діабету та раку. Разом з відмовою від шкідливих звичок та фізичною активністю здорова дієта забезпечує максимальну тривалість активного життя сучасної людини.

Всесвітньою організацією охорони здоров'я розроблено адаптовані рекомендації щодо принципів здорової дієти, яких варто дотримуватися, аби бути здоровими.

Приєднуючись до всесвітнього заходу, ДОНМБ пропонує до уваги наших користувачів виставку документів " Лікувальне харчування і фітотерапія при цукровому діабеті ". До уваги користувачів статті з періодичних видань 2014-2017 рр.

У разі зацікавленості в матеріалах окремих статей із зазначених видань, рекомендуємо скористатися сервісом "Електронна доставка документів" з метою отримання повного тексту.


Список документів

  1. Mozaffarian D. Диета и приоритеты рекомендаций при сердечно-сосудистых заболеваниях, диабете и ожирении. Обзор литературы / D. Mozaffarian // Діабет. Ожиріння. Метаболічний синдром. - 2016. - N 4. - С.18-34
  2. Білошицька А.В. Гепатопротекторна роль рослинних препаратів Закарпаття при експериментальних атеросклерозі та цукровому діабеті 2-го типу / А. В. Білошицька // Довкілля та здоров'я. - 2016. - N 3. - С.10-14. - Библиогр.: с.14 . - Библиогр.: с.14
  3. Безкоровайна І.М. Ефективність використання вітамінно-мінеральних препаратів для попередження ускладнень у пацієнтів з цукровим діабетом у практиці лікаря сімейної медицини / І. М. Безкоровайна, І. С. Стебловська // Сімейна медицина. - 2016. - N 2. - С.103-105. - Бібліогр.: с. 105. - Бібліогр.: с. 105
  4. Використання пробіотичних препаратів у комплексному лікуванні хворих на хронічний гнійний верхньощелепний синуїт із цукровим діабетом 1-го типу / О. О. Мазур [и др.] // Журн. вушних, носових і горлових хвороб. - 2016. - N 5с. - С.87-88
  5. Використання пробіотичних препаратів у комплексному лікуванні хворих на хронічний гнійний верхньощелепний синуїт із цукровим діабетом 1-го типу / О. О. Мазур [и др.] // Журн. вушних, носових і горлових хвороб. - 2016. - N 5с. - С.87-88
  6. Вплив висококалорійного харчування на ферментативну активність основних комплексів електронно-транспортного ланцюга мітохондрій гепатоцитів за умов розвитку стеатогепатозу різної етіології / М. М. Кондро [и др.] // Гепатологія. - 2016. - N 1 ЕБ. - С.33-41. - Библиогр.: с.41. - ISSN 2070-8904. - Библиогр.: с.41
  7. Гериатрические аспекты взаимодействия лекарств и пищи: науково-практична конференція "Здоров'я, харчування, довголіття" пам'яті проф. Ю.Г.Григорова (до 85-річчя від дня народження) Київ, 16-17 травня 2016 р. Частина I / Л. П. Купраш [та ін.] // Проблемы старения и долголетия. - 2016. - Том 25, N 1. - С.59-67. - Библиогр.: с.64-66 . - Библиогр.: с.64-66
  8. Досвід роботи з дітьми, хворими на цукровий діабет, у школі самоконтролю / П. Г. Прудіус [и др.] // Український журнал дитячої ендокринології. - 2014. - N 4. - С.34-42
  9. Костіцька І.О. Використання опитувальників пацієнтів для ранньої діагностики діабетичного гастропарезу / І. О. Костіцька // Проблеми ендокринної патології. - 2015. - N 3. - С.32-37.
  10. Кузьмінська О. Роль вітамінів у харчуванні / О. Кузьмінська // Журнал головної медичної сестри. - 2016. - N 12. - С.45-57
  11. Кузьмінська О. Роль мінеральних речовин у харчуванні / О. Кузьмінська // Журнал головної медичної сестри. - 2017. - N 1. - С.34-44
  12. Кузьмінська О. Роль мінеральних речовин у харчуванні / О. Кузьмінська // Журнал головної медичної сестри. - 2017. - N 2. - С.44-58
  13. Кузьмінська О. Харчування і хвороби / О. Кузьмінська // Журнал заступника головного лікаря. - 2017. - N 1. - С.19-28
  14. Михальчук Л.М. Дефіцит вітаміну D у хворих на цукровий діабет 2 типу з ожирінням / Л.М. Михальчук // Ендокринологія. - 2013. - Том18, N3. - С.86
  15. Музь Н.М. Оцінка дієти та серцево-судинних факторів ризику і зв'язок між складом раціону харчування та контролем глікемії в дітей та підлітків, хворих на цукровий діабет 1 типу / Н.М. Музь // Ендокринологія. - 2013. - Том18, N3. - С.86
  16. Омельчук С. Базові принципи призначення лікувального харчування як основи немедикаментозної терапії / С. Омельчук, О. Кузьмінська // Журнал головної медичної сестри. - 2016. - N 6. - С.32-40
  17. Омельчук С. Базові принципи призначення лікувального харчування як основи немедикаментозної терапії / С. Омельчук, О. Кузьмінська // Журнал головної медичної сестри. - 2016. - N 7. - С.34-47
  18. Порівняльна характеристика застосування статинів у комбінації з фібратами і Омега-3 поліненасиченими жирними кислотами у хворих на ішемічну хворобу серця та цукровий діабет 2 типу / А. О. Сипало [та ін.] // Проблеми ендокринної патології. - 2017. - N 3. - С.65-68. - Библиогр.: с.68 . - Библиогр.: с.68
  19. Психоемоційний стан та оцінка якості життя у хворих на цукровий діабет 1 типу / О. О. Хижняк [та ін.] // Проблеми ендокринної патології. - 2015. - N 3. - С.77-84. - Библиогр.: с.82-83 . - Библиогр.: с.82-83
  20. Роль середнього медичного персоналу в організації лікувального харчування у закладах охорони здоров'я // Голов. мед. сестра : Спеціалізоване видання для головних медичних сестер. - 2014. - N 2. - С.15-30

 

 

 

 

 

 

Powered by iCagenda